Tadelakt

Wat is Tadelakt?

Tadelakt is een Luxe en Waterdichte Afwerkingstechniek. Deze traditionele Marokkaanse methode wordt toegepast op muren, vloeren, badkamers en meer om glanzende en decoratieve resultaten te bereiken. Het woord ‘tadelakt’ stamt af van het Arabische werkwoord ‘dalaka,’ wat ‘inwrijven’ betekent.  Dit verwijst naar de unieke methode om kalkpleister in te wrijven voor een zijdeachtig glad effect.

De veelzijdigheid van Tadelakt

Tadelakt biedt diverse ontwerpmogelijkheden en is geschikt voor moderne en traditionele interieurs. Bovendien voegt het elegantie toe aan elke ruimte. Tadelakt kan worden toegepast in badkamers, keukens, spa’s, openhaarden en meer. Het is een veelzijdig materiaal dat zich aanpast aan verschillende vormen en oppervlakken.

De eigenschappen van Tadelakt

Tadelakt is een luxe en waterdichte Marokkaanse afwerkingstechniek. Het is waterdicht en geschikt voor vochtige oppervlakken, waardoor het ideaal is voor doucheruimtes en badkamers. Het is ook duurzaam en vlekbestendig, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast heeft tadelakt een natuurlijke glans en een zijdezachte textuur, waardoor het aantrekkelijk is voor meerdere zintuigen.

De Tadelakt-ervaring

Het aanbrengen van tadelakt vereist meesterschap en deskundigheid. De kalkpleister wordt handmatig aangebracht in verschillende lagen, waarbij elke laag voldoende tijd krijgt om uit te harden en te polijsten. Vervolgens wordt het afgewerkt met bijenwas, wat niet alleen bescherming biedt, maar ook de kenmerkende glanzende afwerking behoudt. Het resultaat is een uniek en ambachtelijk vervaardigd oppervlak dat een gevoel van luxe en schoonheid toevoegt aan elke ruimte.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Tadelakt is een milieuvriendelijke optie, omdat het is samengesteld uit natuurlijke materialen, zoals kalk, marmerpoeder en natuurlijke pigmenten. Het bevat geen schadelijke stoffen en heeft een lange levensduur, wat het een duurzame keuze maakt, zowel qua uiterlijk als ecologisch.

Neem contact met ons op

Als u op zoek bent naar een unieke en luxueuze afwerking voor uw interieur, dan is tadelakt een uitstekende keuze. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en om uw tadelakt-project te bespreken. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden en een prachtig tadelakt-oppervlak te creëren dat de tand des tijds zal doorstaan.